10 καλύτερες εφαρμογές παρακολούθησης διάθεσης

10 καλύτερες εφαρμογές παρακολούθησης διάθεσης

Οι εφαρμογές παρακολούθησης διάθεσης είναι αρκετά αυτονόητες. Είναι εφαρμογές για κινητά, συνήθως για iOS ή Android, που σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε και να διατηρείτε αρχείο των συναισθημάτων, των διαθέσεων και των ψυχικών σας καταστάσεων. Αυτές οι εφαρμογές μπορούν να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε την πηγή των καταθλιπτικών συμπτωμάτων ή των κρίσεων άγχους και να σας βοηθήσουν να τα εξαλείψετε προτού επιδεινωθούν. Ας δούμε λοιπόν τις 10 καλύτερες εφαρμογές παρακολούθησης διάθεσης που είναι διαθέσιμες στην αγορά σήμερα!

Πίνακας περιεχομένων

1. Παρακολούθηση διάθεσης ορμής:

Το Momentum Mood Tracker είναι μια εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν τη συναισθηματική τους κατάσταση όλη την ημέρα. Με τη βοήθεια αυτής της εφαρμογής, οι χρήστες μπορούν να αναλύσουν γρήγορα τη διάθεσή τους σε πραγματικό χρόνο και να παρακολουθούν τη διάθεσή τους όλη την ημέρα. Αυτή η εφαρμογή σάς επιτρέπει επίσης να ορίσετε μια περίοδο για την καταγραφή των συναισθημάτων και των συναισθημάτων σας.2. Mood Zapper:

Το Mood Zapper είναι μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί διάφορες τεχνικές που μπορούν να σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε τη συναισθηματική σας κατάσταση με την πάροδο του χρόνου. Αυτή η εφαρμογή σάς παρέχει εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προβληματιστούν σχετικά με την τρέχουσα συναισθηματική σας κατάσταση, συμπεριλαμβανομένης μιας έννοιας που ονομάζεται 'Ζώνες Συναισθήματος' και μια 'Συναισθηματική Πυξίδα'.

Φανταστείτε να έχετε πρόσβαση σε χιλιάδες διαφορετικές εφαρμογές για όλες τις συσκευές σας – υπολογιστές, smartphone, tablet – σε μια βολική τοποθεσία. 1337Χ είναι μια διαδικτυακή αγορά όπου οι χρήστες μπορούν να βρουν και να κατεβάσουν δωρεάν λογισμικό. Είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για να βρείτε νέες εφαρμογές και παιχνίδια, επειδή έχουν χιλιάδες διαθέσιμα αυτήν τη στιγμή!

3. Moodfit:

Η εφαρμογή MoodFit χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό αποδεδειγμένων θεραπειών όπως η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία (CBT) και η ενεργοποίηση συμπεριφοράς για να σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα. Αυτή η εφαρμογή χρησιμοποιεί CBT για τη θεραπεία της μονοπολικής και διπολικής κατάθλιψης και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία αγχωδών διαταραχών, διαταραχών προσωπικότητας, διατροφικών διαταραχών και προβλημάτων που σχετίζονται με την κατάχρηση ουσιών.

4. iMoodJournal:

Η εφαρμογή iMoodJournal είναι ένας ανιχνευτής διάθεσης που σας επιτρέπει να θέσετε στόχους για τον εαυτό σας, να παρακολουθείτε τη διάθεσή σας και να καταγράφετε τις εμπειρίες σας που μπορεί να έχουν συμβάλει στην τρέχουσα διάθεση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία ημερολογίου της εφαρμογής για να τεκμηριώσετε διάφορα γεγονότα στη ζωή σας και πώς επηρεάζουν τη διάθεσή σας.

5. Παρακολούθηση διάθεσης:

Η εφαρμογή Mood Monitor είναι μια δωρεάν εφαρμογή iOS που χρησιμοποιεί μια απλή διεπαφή για να σας βοηθά να παρακολουθείτε και να παρακολουθείτε εύκολα τη διάθεσή σας και τη γενική συναισθηματική σας κατάσταση, καθώς και να παρακολουθείτε πώς επηρεάζουν εξωτερικές επιρροές, όπως μουσική, ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές. διάθεση. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί ένα απλό σύστημα με χρωματική κωδικοποίηση για να βοηθήσει τους χρήστες να αξιολογήσουν εύκολα την τρέχουσα διάθεσή τους όσον αφορά την ευτυχία, τον θυμό και τη λύπη. Οι έγχρωμες κουκκίδες μπορούν να αντανακλούν τους παράγοντες που είναι υπεύθυνοι για τη συμβολή στην τρέχουσα συναισθηματική κατάσταση.

6.Worry Watch:

Η εφαρμογή Worry Watch χρησιμοποιείται για να σας βοηθήσει να αναλύσετε και να καταγράψετε την ανησυχητική σας συμπεριφορά και να βρείτε τους καλύτερους τρόπους για να μειώσετε την ανησυχία σας. Η εφαρμογή ενσωματώνει διάφορες μεθόδους για να σας βοηθήσει να αναλύσετε την ανησυχητική σας συμπεριφορά, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης της Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας.

Μπορείτε να κάνετε λήψη αυτού του λογισμικού δωρεάν σε συσκευές Android και iOS, αλλά θα πρέπει να πληρώσετε για να αφαιρέσετε τις διαφημίσεις.

7. Προπονητής PTSD:

Η εφαρμογή PTSD Coach είναι μια εφαρμογή για κινητά που μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τα συμπτώματά σας της Διαταραχής Μετατραυματικού Στρες (PTSD) παρακολουθώντας τις διαθέσεις σας και καταγράφοντας τις σκέψεις, τις εμπειρίες σας και άλλους παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τη συναισθηματική σας κατάσταση. Η εφαρμογή σάς επιτρέπει επίσης να τραβήξετε φωτογραφίες για να τεκμηριώσετε τα ερεθίσματα και να παρακολουθείτε τη φαρμακευτική αγωγή.

8. Παρακολούθηση διάθεσης:

Η εφαρμογή Mood Tracker είναι μια εφαρμογή iOS που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν λεπτομερείς καταχωρίσεις διάθεσης και να απαριθμούν τους πιθανούς παράγοντες που προκαλούν διαφορετικά συναισθήματα. Αυτή η εφαρμογή είναι ενσωματωμένη στο HealthKit, επιτρέποντάς σας να συγχρονίζετε εύκολα τα δεδομένα διάθεσης από αυτήν την εφαρμογή στη βάση δεδομένων HealthKit. Υπάρχει μια δωρεάν έκδοση του MoodTracker, αλλά εάν οι χρήστες το επιλέξουν, ενδέχεται να πληρώσουν για μια έκδοση με περισσότερες δυνατότητες. Είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή, επομένως δεν υπάρχει τρόπος να την κατεβάσετε.

9. Mood Boss:

Το Mood Boss σάς δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε τα συναισθήματα και τις διαθέσεις σας σε μια ποικιλία διαφορετικών καταστάσεων. Η εφαρμογή παρέχει επίσης εργαλεία για αυτοαξιολόγηση, CBT και εγγραφές ημερολογίου. Το Mood Boss έχει πολλά εργαλεία σχεδιασμένα για να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε συναισθηματικά προβλήματα ή ζητήματα που μπορεί να παρεμβαίνουν στη ζωή σας. Το Mood Boss σας παρέχει επίσης μια αξιολόγηση της συναισθηματικής σας λειτουργίας, ώστε να μπορείτε να εντοπίσετε τυχόν προβλήματα ή τομείς βελτίωσης.

10.MoodKit:

Η εφαρμογή MoodKit είναι μια εφαρμογή iOS που επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν εύκολα τις διαθέσεις και τα συναισθήματά τους και, στη συνέχεια, να αναζητούν τη διάθεσή τους κατά ημερομηνία, ώρα και τοποθεσία. Η εφαρμογή παρέχει επίσης ένα πλήρες αρχείο των διαθέσεών σας, ώστε να μπορείτε να επιστρέψετε γρήγορα και να δείτε πώς έχει αλλάξει η συναισθηματική σας κατάσταση τους τελευταίους μήνες, εβδομάδες και χρόνια. Σας επιτρέπει επίσης να προβάλλετε τα πιθανά ερεθίσματα για διαφορετικούς τύπους διαθέσεων.

Ας δούμε τον λόγο για τον οποίο μια εφαρμογή όπως το Mood Tracker είναι χρήσιμη για εμάς:

  • Με τη διαθεσιμότητα αυτών των εφαρμογών, μπορείτε πλέον να παρακολουθείτε εύκολα τις διαθέσεις και τα συναισθήματά σας από οπουδήποτε στον ιστό και να τα καταγράφετε χωρίς ταλαιπωρία. Αυτός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να σας βοηθήσει να εξαλείψετε το δικό σας κρίσεις κατάθλιψης και άγχους .
  • Ένας άλλος λόγος που πρέπει να χρησιμοποιούμε τις εφαρμογές Mood Tracker είναι ότι μπορούν να σας επιτρέψουν να καταλάβετε αποτελεσματικά ποιος συνδυασμός ή οι λόγοι προκάλεσαν τις κρίσεις κατάθλιψης ή άγχους και να τις αναλύσετε σε πολλούς παράγοντες
  • Ο καλύτερος τρόπος είναι να αναλύσετε, να καταγράψετε, να αναλύσετε ξανά και μετά να ελέγξετε τα συναισθήματά σας.

συμπέρασμα

Εξετάσαμε τώρα τις παραπάνω 10 καλύτερες εφαρμογές παρακολούθησης διάθεσης μαζί με τις δυνατότητές τους. Επομένως, εάν αισθάνεστε χαμηλά και δεν μπορείτε να καταλάβετε την αιτία της συναισθηματικής σας κατάστασης, θα σας συμβουλεύαμε να προχωρήσετε και να κατεβάσετε μία από αυτές τις εφαρμογές. Μπορούν να σας βοηθήσουν πάρα πολύ παρέχοντάς σας τα απαραίτητα εργαλεία για να διαχειριστείτε καλύτερα τις συναισθηματικές σας καταστάσεις.

Αυτές οι εφαρμογές είναι χρήσιμες τόσο για άτομα που υποφέρουν από κατάθλιψη και κρίσεις άγχους όσο και για άτομα που ανησυχούν υπερβολικά. Είναι μια εφαρμογή που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας για να αναλύσει τη συναισθηματική του συμπεριφορά και να βρει τους καλύτερους τρόπους για να την ελέγξει προς το καλύτερο.