Πώς να γίνεις καλός πατέρας | Συμβουλές (2022)

Πώς να γίνεις καλός πατέρας | Συμβουλές (2022)

Το να είσαι πατέρας δεν είναι εύκολη δουλειά. Η τέχνη της πατρότητας εξελίσσεται ως κοινωνία και η παραδοσιακή οικογενειακή δυναμική αλλάζει με απίστευτο ρυθμό. Ως τέχνη, δεν υπάρχει κανένας εμπειρικός κανόνας που μπορεί να σας βοηθήσει να γίνετε σπουδαίος πατέρας, και για πολλούς ανθρώπους, είναι απλώς ένα θέμα να είστε πρότυπο και μέντορας για τα παιδιά. Με αυτό στη θέση του, μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να γίνει καλύτερο άτομο, να έχει αυτοπεποίθηση, να έχει αυτοεκτίμηση και να έχει μια υγιή προσωπικότητα.

Μια οικογένεια που ζει στη σημερινή εποχή είναι πιο διαφορετική από ό,τι ήταν παλιά. Για παράδειγμα, σήμερα, έχουμε μικτές οικογένειες, μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες πολλών γενεών, γονείς του ίδιου φύλου, άγαμους γονείς κ.λπ. Οι κοινωνικές αλλαγές έχουν γεννήσει μια αύξηση στις γυναίκες που εργάζονται σε γραφεία, εργοστάσια και άλλα μέρη εκτός το σπίτι. Οι μικτές οικογένειες και οι νέοι γάμοι έχουν κλιμακώσει τα ποσοστά διαζυγίων, προκαλώντας περισσότερους μετασχηματισμούς στους μητρικούς και πατρικούς ρόλους σήμερα.

Υπάρχει μια τεράστια αλλαγή στις αξίες, είτε έχετε μια σχέση πατέρα-κόρης για να χειριστείτε ή να ενισχύσετε τη σχέση πατέρα-γιου. Ένας άλλος λόγος είναι η αλλαγή στο στυλ ανατροφής που έχει δώσει στους άνδρες περισσότερους τρόπους να ανταποκρίνονται στις διαφορετικές υποχρεώσεις ως πατέρας, σύζυγος ή σύντροφος.Οι στοργικοί πατέρες παρέχουν πρακτική και σταθερή καθοδήγηση χωρίς να επιβάλλουν τη θέλησή τους στα παιδιά, τα βοηθούν να προωθήσουν την ικανότητα στα παιδιά κ.λπ. Έχοντας υπόψη, ας εξοικειωθείτε με τη γονική μέριμνα και το χειρισμό παιδιών στο σπίτι:

Πίνακας περιεχομένων

Προσπαθήστε να περάσετε χρόνο με το παιδί σας

Για τους πατέρες, το να αφιερώνουν χρόνο για τα παιδιά τους και άλλα μέλη της οικογένειας είναι πολύ σημαντικό, αποκαλύπτοντας στο παιδί πόσο σημαντικοί είναι για αυτούς. Είναι επίσης απαραίτητο να δημιουργήσετε έναν δεσμό με τα παιδιά σας καθώς μεγαλώνουν πολύ γρήγορα. Καλό είναι λοιπόν να αφιερώσετε χρόνο για αυτά όσο είναι μικρά.

Το να αφιερώνουν χρόνο για τα παιδιά και την οικογένεια γίνεται πρόκληση για τους εργαζόμενους γονείς. Καλό είναι να δημιουργήσετε μια ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και να τους βοηθήσετε με τις εργασίες, να τους ρωτήσετε πώς ήταν η μέρα τους και να προσπαθήσετε να τους κάνετε να νιώσουν ότι τους εκτιμούν. Μια καλύτερη δραστηριότητα είναι να παρακολουθήσετε μια ταινία ή να δείξετε που αγαπάτε μαζί χρησιμοποιώντας WOW τηλεοπτικά σχέδια , όπου μπορείτε να βρείτε σχεδόν όλες τις εκπομπές και τις ταινίες που μπορούν να σας προσφέρουν τη μέγιστη ψυχαγωγία.

Επικεντρωθείτε στην ανατροφή ενός πειθαρχημένου παιδιού

Τα παιδιά χρειάζονται ένα χαρούμενο άγγιγμα για να καθοδηγήσουν και να διδάξουν την πειθαρχία αντί να είναι αγενή και να τιμωρούν. Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν κάποια όρια και όρια. Θα πρέπει να τους υπενθυμίζουν τις διαφορετικές συνέπειες πράξεων και συμπεριφορών που δείχνουν. Θα πρέπει να αναγνωρίζετε τα παιδιά σας όταν δείχνουν την επιθυμητή συμπεριφορά για να προσθέσετε περισσότερη θετικότητα στη ζωή τους.

Οι πατέρες που πειθαρχούν τα παιδιά τους με ηρεμία δείχνουν και τους μαθαίνουν να αγαπούν και να είναι συμπονετικά προς τους άλλους.

Γίνετε η έμπνευση και το πρότυπο του παιδιού σας

Είτε το καταλαβαίνετε είτε όχι, οι πατεράδες υποτίθεται ότι είναι η αρχική πηγή έμπνευσης για τα παιδιά τους. Θα πρέπει να διαμορφώσετε την προσωπικότητά σας με τρόπο ώστε τα παιδιά σας να σας παίρνουν ως πρότυπό τους που μπορούν να ακολουθήσουν. Αυτό λειτουργεί κυρίως για κορίτσια. Όταν περνούν χρόνο με έναν στοργικό πατέρα, έχουν την ιδέα ότι τα αγόρια τους αντιμετωπίζουν με σεβασμό και στοργή. Μπορεί επίσης να τους βοηθήσει με μια δήλωση σχετικά με πράγματα που πρέπει να περιμένουν από τους συνεργάτες τους.

Διδάξτε στα παιδιά σας την ειλικρίνεια, την υπευθυνότητα και την ταπεινοφροσύνη ασκώντας το ίδιο ενώ είστε μαζί τους. Επίσης, διδάξτε τους να σέβονται τους άλλους σεβόμενοι τους ανθρώπους γύρω τους.

Γίνετε η πηγή μάθησης του παιδιού σας

Για να γίνεις καλός πατέρας, πρέπει να μάθεις στα παιδιά σου να ξεχωρίζουν το σωστό από το λάθος. Επίσης, ενθαρρύνετέ τα να κάνουν το καλύτερο δυνατό και βεβαιωθείτε ότι το παιδί τους κάνει τις σωστές επιλογές στη ζωή. Χρησιμοποιήστε καθημερινά παραδείγματα και υπομονή ενώ τα διδάσκετε και θυμηθείτε ότι τα παιδιά έχουν εύθραυστο μυαλό. Βοηθήστε τους να μάθουν τα θεμελιώδη μαθήματα της ζωής, έχοντας κατά νου αυτό το γεγονός. Ό,τι και να τους διδάξετε θα μείνει στο μυαλό και στην προσωπικότητά τους για πολύ καιρό.

Φροντίστε να φάτε μαζί ως οικογένεια

Αυτό είναι πολύ σημαντικό για να δημιουργήσετε μια υγιή οικογενειακή ζωή για τα παιδιά σας. Μπορείτε να πάρετε το δείπνο σας με όλη την οικογένεια ως μια δραστηριότητα δεσμού και αυτό μπορεί να δώσει σε εσάς και τα παιδιά σας την ευκαιρία να μιλήσετε για πράγματα στη ζωή τους, στο σχολείο, στους κύκλους φίλων και σε άλλα μέρη πέρα ​​από τις γνώσεις σας.

Μην συζητάτε απλώς τη ζωή τους στο τραπέζι. Γνωρίστε ότι το τραπέζι είναι το καλύτερο μέρος για να συναναστραφείτε με τα παιδιά σας και να δώσετε δομή στην οικογένειά σας καθημερινά. Σκεφτείτε λοιπόν να συζητήσετε κάτι αστείο που συναντήσατε στη δουλειά ή όταν επιστρέφετε σπίτι.

Διαβάστε ένα καλό βιβλίο στα παιδιά σας

Ανεξάρτητα από το πόσο εξελιγμένα είναι τα πράγματα, το διάβασμα θα είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος για να διδάξετε στα παιδιά σας μερικά νέα πράγματα στη ζωή. Η τηλεόραση, τα κοινωνικά δίκτυα και το Διαδίκτυο κυριαρχούν στην τρέχουσα εποχή και οι άνθρωποι εξαρτώνται από τα διαδικτυακά μέσα περισσότερο από τις διαπροσωπικές αλληλεπιδράσεις. Έχοντας αυτό υπόψη, ως πατέρας, θα πρέπει να προσπαθήσετε να διαβάσετε στα παιδιά σας και να τα βοηθήσετε να γίνουν δια βίου αναγνώστες.

Μια ιδανική κατάσταση είναι να τα ενθαρρύνετε να διαβάζουν μόνοι τους για να εκπαιδεύσουν το μυαλό και τη φαντασία τους να δημιουργούν χαρακτήρες και να μαθαίνουν πράγματα πιο αποτελεσματικά. Ξεκινήστε να διαβάζετε όσο τα παιδιά σας είναι ακόμη μικρά και ενθαρρύνετέ τα να διαβάζουν μόνα τους. Το να δίνετε στα παιδιά σας την αγάπη για το διάβασμα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διασφαλίσετε ότι τα παιδιά σας έχουν μια ζωή αλφαβητισμού και προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Σεβαστείτε τον σύντροφό σας και τους άλλους ανθρώπους γύρω σας

Οι γονείς που σέβονται ο ένας τον άλλον δείχνουν αμοιβαίο σεβασμό στα παιδιά τους και τους παρέχουν ένα ασφαλές περιβάλλον. Τα παιδιά που βλέπουν τους γονείς τους να συμπεριφέρονται ο ένας στον άλλον με σεβασμό είναι πιο πιθανό να αισθάνονται ότι γίνονται αποδεκτοί και σεβαστοί στη σχέση πατέρα-παιδιού τους.

Όταν μεγαλώνουν βλέποντάς σας να δείχνετε σεβασμό στον σύζυγό σας και στους ανθρώπους γύρω σας, σέβονται αυτόματα όλους τους γύρω τους. Επίσης, διδάσκουν στα παιδιά τους να συμπεριφέρονται στους άλλους με σεβασμό και δημιουργούν μια αλυσίδα συμπόνιας, αγάπης και σεβασμού.

συμπέρασμα

Στο τέλος, μπορεί κανείς να πει ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να γίνετε καλό παράδειγμα για τα παιδιά σας. Ένας καλός τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να είστε εσείς οι ίδιοι θετικό άτομο και να διδάξετε στα παιδιά σας τη σημασία της θετικότητας.