Πώς να γράψετε ένα δοκίμιο που κερδίζει | Τα μυστικά του περιεχομένου

Πώς να γράψετε ένα δοκίμιο που κερδίζει | Τα μυστικά του περιεχομένου

Η συγγραφή εργασιών είναι αναπόσπαστο μέρος των φοιτητικών ετών. Υπάρχουν πολλά από αυτά, διαφορετικών ειδών και με διαφορετικά θέματα. Σε άλλους αρέσει να γράφουν, σε άλλους όχι. Και αυτό είναι φυσιολογικό. Τι να κάνετε όμως εάν υπάρχει επείγουσα ανάγκη να γράψετε ένα περιγραφικό δοκίμιο, μια βιβλιογραφική ανασκόπηση, μια ερευνητική εργασία ή μια σημαντική ομιλία; Μπορείτε να επικοινωνήσετε γράψε μου μια ομιλία υπηρεσία για να λάβετε βοήθεια από έναν επαγγελματία συγγραφέα.

Ένα δοκίμιο συντάσσεται για την αντιμετώπιση ενός συγκεκριμένου θέματος ή για την ανάλυση ενός ζητήματος. Κάποια στιγμή, πιθανότατα θα σας ζητηθεί να γράψετε ένα δοκίμιο για ένα μάθημα σπουδών ή μια εργασία. Ένα δοκίμιο μπορεί να συνοδεύεται από ειδικές απαιτήσεις ή να παρέχει ελευθερία για δημιουργικότητα σχετικά με την επιλογή των λεπτομερειών που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Ανεξάρτητα από την παρουσία ή την απουσία ειδικών απαιτήσεων, ένα καλό δοκίμιο είναι πάντα ακριβές, συνοπτικό, απλό και καλά οργανωμένο

Πίνακας περιεχομένωνΠροετοιμασία

Μελετήστε τις απαιτήσεις για το δοκίμιο. Εάν γράφετε ένα δοκίμιο για το σχολείο, μπορείτε να ζητήσετε από τον δάσκαλό σας συγκεκριμένες οδηγίες γραφής. Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να καταλάβετε ποιες πληροφορίες πρέπει να περιλαμβάνονται στο δοκίμιο. Φροντίστε να συμμορφώνεστε με όλες τις απαιτήσεις ενώ εργάζεστε στο δοκίμιο. Μην ξεχάσετε να επικοινωνήσετε με τον δάσκαλό σας για την απαιτούμενη έκταση του δοκιμίου.

Επιλογή θέματος δοκιμίου

Το θέμα του δοκιμίου ανατίθεται από τον δάσκαλο ή επιλέγεται ανεξάρτητα. Εάν είναι δυνατόν, επιλέξτε ένα θέμα που σας ενδιαφέρει, ειδικά όταν εργάζεστε σε ένα μακροπρόθεσμο έργο. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα σχετικά άγνωστο θέμα. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να μάθετε κάτι νέο.

Πριν ξεκινήσετε, πρέπει να κατανοήσετε το θέμα και να κατανοήσετε τον σκοπό της συγγραφής μιας έκθεσης.

Τα δοκίμια αποτελούν αναπόσπαστο μέρος πολλών μαθημάτων επιστήμης και τεχνολογίας. Μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί να γράψετε μια έκθεση για ένα βιβλίο που διαβάσατε ή ένα άλλο δοκίμιο για ένα θέμα ανθρωπιστικών επιστημών.

Εάν δυσκολεύεστε να επιλέξετε ένα θέμα, μπορείτε να αναζητήσετε έμπνευση στις εφημερίδες, στο αγαπημένο σας περιοδικό ή στην ηλεκτρονική υπηρεσία ειδήσεων. Μπορείτε να εξετάσετε ένα τρέχον γεγονός (πολιτικό, αθλητικό ή οικονομικό), καθώς το θέμα της «λαϊκής κουλτούρας» παρέχει πληθώρα πληροφοριών.

Εξοικειωθείτε με το θέμα της επιλογής σας. Διαβάστε πληροφορίες για το θέμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βιβλία από ένα πανεπιστήμιο ή μια δημόσια βιβλιοθήκη ή μπορείτε να αναζητήσετε πληροφορίες στο διαδίκτυο. Ένα καλό δοκίμιο απαιτεί να έχετε μια εις βάθος κατανόηση του θέματος. Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε τις πιο σχετικές πληροφορίες, επομένως ελέγξτε προσεκτικά όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες πριν ξεκινήσετε να γράφετε.

Ξεκινήστε με μια «ευρεία» ανάλυση του θέματος (σε αντίθεση με μια «σε βάθος» μελέτη). Αυτό συνεπάγεται μια πρόχειρη ανασκόπηση διαφόρων πηγών πληροφοριών αντί για μια μακρά και επίπονη εργασία με μικρό αριθμό άρθρων.

Εάν εργάζεστε σε ένα πολύπλευρο θέμα (π.χ. ένα θέμα που επιτρέπει μια πολύπλευρη συζήτηση όπως το επιτρεπτό της θανατικής ποινής), πρέπει να έχετε μια επισκόπηση όλων των πτυχών για να λάβετε υπόψη τα υπέρ και τα κατά.

Μπορεί να κλείσει ραντεβού με σύμβουλο βιβλιογράφο για την επιλογή της απαραίτητης βιβλιογραφίας. Ένας συμβουλευτικός βιβλιογράφος ξέρει πώς να προσδιορίζει αξιόπιστες πηγές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με το θέμα σας. Επιπλέον, ένας σύμβουλος βιβλιογράφος μπορεί να σας καθοδηγήσει στη διαδικασία της έρευνας και να σας διδάξει πώς να χρησιμοποιείτε λειτουργικές βάσεις δεδομένων.

Χρησιμοποιήστε αξιόπιστες πηγές. Το θέμα σας μπορεί να αντιμετωπιστεί από πολλές πηγές, από τις οποίες θα πρέπει να επιλέξετε τις πιο αξιόπιστες και αξιόπιστες. Οι αξιόπιστες πηγές θα έχουν έναν συγγραφέα που μπορεί να προέρχεται από ένα αξιοσέβαστο ίδρυμα (πανεπιστήμιο, πρακτορείο ειδήσεων, κυβερνητικό πρόγραμμα ή πρακτορείο).

Εάν αμφιβάλλετε για την αξιοπιστία μιας πηγής, συζητήστε το με ένα μέλος του διδακτικού προσωπικού ή έναν βιβλιοθηκονόμο. Μερικές φορές δημοσιεύονται ατεκμηρίωτα ή κακώς γραμμένα άρθρα με το πρόσχημα μιας ερευνητικής εργασίας με κριτές, οπότε μην πέφτετε σε τέτοιο κόλπο.

Στοχευμένο κοινό

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε σε ποιον απευθύνεται το δοκίμιό σας: μια ομάδα ειδικών σε ένα συγκεκριμένο θέμα ή άτομα που δεν έχουν βασικές γνώσεις για το θέμα; Το δοκίμιο πρέπει να γραφτεί έχοντας κατά νου το κοινό-στόχο σας.

Εάν γράφετε για άτομα που δεν είναι εξοικειωμένα με το θέμα, φροντίστε να παρέχετε τα βασικά (γενικές πληροφορίες, βασικές πληροφορίες και απαραίτητη ορολογία). Μην ξεκινήσετε με μια περίπλοκη περιγραφή του προβλήματος χωρίς πρώτα να εξοικειωθείτε με το πλαίσιο.

Για να βουτήξετε στο πλαίσιο, απαντήστε στην ερώτηση «ποια είναι η σημασία αυτού του θέματος;», «ποιος μελετά αυτό το θέμα, ποια έρευνα γίνεται και γιατί;» και «ποιες είναι οι γενικές συνέπειες της μελέτης αυτού του ζητήματος; ”

Εάν γράφετε για επαγγελματίες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εξελιγμένο λεξιλόγιο και ορολογία ειδικά για το θέμα σας. Ωστόσο, εάν η εργασία σας προορίζεται για αρχάριους και για άτομα που δεν είναι εξοικειωμένα με το θέμα, είναι καλύτερα να το κάνετε χωρίς ορολογία και σκοτεινούς όρους ή να ορίσετε αμέσως έννοιες.

Οργάνωση και δομή του δοκιμίου

Ξεκινήστε περιγράφοντας εν συντομία το δοκίμιό σας και απαντώντας στην ερώτηση, «Τι κάνατε, για ποιον σκοπό και τι μάθατε;» Η πρώτη ενότητα παρέχει βασικές πληροφορίες για το θέμα του δοκιμίου σας.

Η εισαγωγή πρέπει να περιγράφει το πρόβλημα ή το θέμα που διερευνά το δοκίμιό σας. Θα μπορούσε να είναι ένα επιστημονικό ζήτημα όπως ο ρυθμός αύξησης των αλευροφόρων ή τρέχοντα γεγονότα όπως η αυξημένη ασφάλεια του αεροδρομίου.

Δώστε μια περίληψη της έρευνας που έχετε κάνει, αλλά μην παρασυρθείτε με αυτές τις πληροφορίες. Το επίκεντρο της έκθεσής σας θα πρέπει να είναι η εργασία σας, όχι μια ανασκόπηση εξωτερικής έρευνας.

Εάν έχετε πραγματοποιήσει ένα πείραμα και γράφετε μια αναφορά σχετικά με αυτό, θα πρέπει να περιγράψετε το πείραμα στην εισαγωγή.

Περιγράψτε τις μεθόδους σας ή την κύρια πτυχή της ανάλυσης. Αυτή η ενότητα θα πρέπει να εξηγεί ποιες μεθόδους, τεχνικές και υλικά χρησιμοποιήσατε. Μπορείτε να περιγράψετε τις τεχνικές με χρονολογική σειρά, ξεκινώντας από την πρώτη. Μπορείτε επίσης να τα ομαδοποιήσετε ανά τύπο. Αυτή η προσέγγιση είναι η καλύτερη για την έρευνα ανθρωπιστικών επιστημών. Περιγράψτε τις δραστηριότητες που πραγματοποιήσατε στον παρελθόντα χρόνο.

Αυτή η ενότητα θα πρέπει να περιλαμβάνει τις παρατηρήσεις σας ή τα αποτελέσματα που έχετε αποκτήσει χρησιμοποιώντας τις υποδεικνυόμενες μεθόδους. Θα πρέπει να δώσετε μια σύντομη περιγραφή του πειράματος ή της λειτουργίας και να αναφέρετε τα κύρια αποτελέσματα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να συνοψίσετε τα αποτελέσματά σας. Μπορούν να ταξινομηθούν κατά σειρά σπουδαιότητας ή δυσκολίας, καθώς και κατά τύπο. Εάν χρειάζεστε βοήθεια, προσλάβετε έναν συγγραφέα υπηρεσία γραφής χαρτιού reddit

που μπορεί να σας βοηθήσει με κάθε είδους εργασία.

Ανασκόπηση

Αυτό είναι το κύριο μέρος της έκθεσης. Εδώ αναλύετε τα αποτελέσματα και εξηγείτε τη σημασία τους. Συνοψίστε τα πιο σημαντικά ευρήματα στην αρχή της ενότητας και στις επόμενες παραγράφους, προχωρήστε σε λεπτομέρειες. Εξηγήστε τη σχέση μεταξύ των ευρημάτων και των επιστημονικών ευρημάτων. Προσδιορίστε οποιαδήποτε πρόσθετη έρευνα που θα βοηθούσε στην κάλυψη των κενών στην εργασία σας ή στην αντιμετώπιση των υπόλοιπων ερωτήσεων. Εξηγήστε την ευρεία σημασία των αποτελεσμάτων. Αυτό θα απαντήσει στην ερώτηση, 'Τι ακολουθεί;' Τι φέρνουν τα ευρήματά σας στο τραπέζι; Γιατί είναι χρήσιμα και σημαντικά; Σε ορισμένες αναφορές, ένα ξεχωριστό συμπέρασμα είναι απαραίτητο για να υπενθυμίσει στον αναγνώστη τα πιο σημαντικά σημεία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ωστόσο, μπορείτε να συμπεράνετε στο τέλος του κύριου σώματος.

Κοινοποιήστε αυτά που έχετε μάθει. Προσπαθήστε να σκεφτείτε την αναφορά ως μια ιστορία για τον αναγνώστη «εδώ τι έκανα και εδώ είναι τι έμαθα» ή «εδώ τι ξέρω ειδικά για αυτό το θέμα». Μην προσπαθείτε να εντυπωσιάσετε τον αναγνώστη. προσπαθήστε να μεταφέρετε τις πληροφορίες. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να τον εντυπωσιάσετε χωρίς να χρειάζεται «να εργαστείτε για κοινό.

Γράψτε καθαρά και συνοπτικά. Οι προτάσεις δεν πρέπει να είναι μεγάλες ή δυσνόητες. Χρησιμοποιήστε σύντομες προτάσεις με σαφή δομή. Αποφύγετε τα υπερβολικά κόμματα, ερωτηματικά και άνω τελείες. Οι σύντομες και ακριβείς προτάσεις είναι ένα σημαντικό σημάδι για ένα καλό δοκίμιο.

Χρησιμοποιήστε μονοσήμαντες και ενεργές δηλώσεις. Οι προτάσεις σας θα πρέπει να δομηθούν χονδρικά ως εξής: 'Έψαξα το θέμα, βρήκα τα ακόλουθα δεδομένα και έλαβα τα ακόλουθα αποτελέσματα.' Κάνετε χωρίς την παθητική φωνή όποτε είναι δυνατόν, καθώς μπορεί να κάνει την αναφορά δύσκολη στην κατανόηση του αναγνώστη.

Μην φοβάστε να ρωτήσετε έναν βιβλιοθηκονόμο εάν δυσκολεύεστε να βρείτε πληροφορίες για το θέμα σας! Ένας καλός βιβλιοθηκάριος θα χειριστεί με επιτυχία μια τέτοια εργασία.

Προετοιμαστείτε έγκαιρα. Χρειάζεται πολύς χρόνος για να γράψετε ένα υπέροχο δοκίμιο και να το ελέγξετε για γραμματική. Είναι σημαντικό να αφήσετε αρκετό χρόνο για να έχετε χρόνο για να προετοιμάσετε, να γράψετε και να επεξεργαστείτε το δοκίμιό σας. Συνιστάται να ξεκινήσετε την εργασία σας λίγες μέρες πριν από την αναμενόμενη προθεσμία. Ο ακριβής χρόνος εξαρτάται από την ταχύτητα της εργασίας, τον όγκο και τις πρόσθετες απαιτήσεις.

Αφιερώστε χρόνο ξεχωριστά για να μελετήσετε το θέμα που αντιμετωπίζετε. Πρέπει να εξοικειωθείτε πλήρως με το θέμα σας και να μελετήσετε όλο το διαθέσιμο υλικό. Όταν είστε έτοιμοι να αρχίσετε να γράφετε, θα έχετε ήδη μια σαφή ιδέα για τις γνώσεις που θα αναφέρετε στο δοκίμιό σας.

Κρατήστε το χρόνο που χρειάζεστε για να διορθώσετε και να αναθεωρήσετε το δοκίμιό σας. Το αρχικό σχέδιο θα πρέπει να είναι μόνο ένα πρόχειρο σχέδιο. Το δοκίμιό σας περιμένει αρκετές διορθώσεις και αναθεωρήσεις προτού παραδοθεί σε δάσκαλο. Αφήστε αρκετό χρόνο για να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές και αναθεωρήσεις εάν θέλετε να γράψετε μια πραγματικά καλή αναφορά.

Ελέγξτε τη γραμματική και την ορθογραφία σας. Ξαναδιαβάστε προσεκτικά την αναφορά σας για να εντοπίσετε τυχόν πιθανά σφάλματα. Ο ορθογραφικός έλεγχος στον υπολογιστή δεν είναι τέλειος. Δώστε προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια (συμπεριλαμβανομένης της γραμματικής και της ορθογραφίας), γιατί καθορίζουν την ποιότητα του δοκιμίου σας. Ελέγξτε τη μορφοποίηση. Το έγγραφο πρέπει να πληροί όλες τις απαιτήσεις.

Η αναθεώρηση πρέπει να είναι κάτι περισσότερο από απλή διόρθωση και διόρθωση λαθών. Δημιουργήστε μια κριτική ανασκόπηση ολόκληρης της εργασίας. Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να δώσετε προσοχή